Liskeshoeve

LISKESHOEVE

Creatief & Inspirerend

Liskesweg 2A
6031 SE Nederweert
erik@liskeshoeve.nl
marianne@liskeshoeve.nl

Kattenpaleis


Dit is het verhaal van het Kattenpaleis: herinneringen, gebeurtenissen, mijmeringen, foto's en pastels, met in de hoofdrol de Bengaalse broers Dalí en Gaudí die hun laastste jaren van hun lange leven hebben doorgebracht op de Liskeshoeve.

Ik laat het verhaal beginnen in 2001, de geboorte van Dalí en Gaudí in de cattery van Hannah Houben in Sint Pancras. En waar het epos eindigt? Ik weet het niet. Maar voorlopig zijn we daar nog lang niet, eerst maar eens ruim 20 jaar teruggaan in de tijd....

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Dalí en Gaudí hebben mijn leven veranderd.
Niet in één klap, want in het begin was ik denk ik een doorsnee katten-baasje: natuurlijk zorgde ik goed voor ze, en hadden we samen een fijne tijd. Maar gaandeweg kregen we een steeds sterkere band, en toen ze op gevorderde leeftijd meer medische zorg nodig hadden, ontstond er een hechte, onverbrekelijke en onvergetelijke vriendschap tussen mij en de onafscheidelijke broers.

En daar ga ik over schrijven. De eerste jaren zal ik vooral moeten putten uit m'n geheugen, en zal ik met grote stappen door de geschiedenis lopen - maar zo vanaf 2015 ben ik veel gaan schrijven, fotograferen en weer wat later ook pastel portretten gaan maken. Ik stel me voor dat ik een heerlijke reis terug ga maken, naar de kleine Dalí en Gaudí, en ik zie wel wat er dan allemaal bovenkomt. Geachte lezer, hierbij van harte uitgenodigd om samen met mij die reis te gaan maken. Laten we beginnen!

Uw reisleider,
Erik


button nextDierenLot
JaneGoodallInstituut