Liskeshoeve

LISKESHOEVE

Creatief & Inspirerend


Liskesweg 2A
6031 SE Nederweert
erik@liskeshoeve.nl
marianne@liskeshoeve.nl

Foto Impressie

Liskeshoeve
Zomer 2019
Verleden jaar hebben we het ingrijpende besluit genomen om de tuin rond de Liskeshoeve te veranderen in een ecologische tuin, afgestemd op de bijen, hommels, vlinders en vogels. In de loop der jaren waren de bloemenweides volledig overwoekerd door wilde grassen en brandnetels, en met de riek en de schop is alles eruit gehaald, en zijn er in totaal zo'n 2.500 plantjes voor in de plaats gezet, deels door splitsing van de bestaande planten in de borders.
In het voorjaar groeide alles dat het een lust was, maar ook het onkruid - en aangezien er niet meer met gif wordt gespoten, moest dat er steeds met de hand worden uitgehaald.... Maar het resultaat mag er zijn: alles groeit en bloeit, en het zoemt van de bijen en de hommels, en ook veel vlinders weten de weg naar de nectarkroeg Liskeshoeve te vinden:

klik op een foto voor een weergave in hoge resolutie

Zomer 2015
Wat is het heerlijk toeven in onze prachtige tuin! We genieten met volle teugen, en voelen ons bevoorrecht met zo'n mooie leefomgeving. Dit jaar hebben we een insecten-hotel geplaatst, te zien in de achtergrond op de eerste foto. Afgezien van een verdwaalde wesp en een paar mieren moeten de insecten het plekje echter nog ontdekken...

klik op een foto voor een weergave in hoge resolutie

Zomer 2012

De tuin rondom de Liskeshoeve is nu in haar 3e seizoen, en komt steeds meer tot haar recht. Van het voorjaar tot het najaar is er altijd wat te beleven, steeds komen andere planten op, met het hele jaar door wisselende kleuren en sferen. Eigenlijk kan je nu pas de kwaliteit van de tuin beoordelen, en we kunnen zeggen dat onze tuinarchitect Noël van Mierlo, samen met onze hovernier Dave Slot, een prima job hebben gedaan! Hieronder een foto-impressie van de Liskestuin.
Winter 2012

Begin december was er al een mooie winterse dag, met zon en sneeuw.
Ook dan vormt de Liskeshoeve een mooi decor voor fraaie foto's:
(klik op een foto voor een weergave in hoge resolutie)