Liskeshoeve

LISKESHOEVE

Creatief & Inspirerend

Liskesweg 2A
6031 SE Nederweert
erik@liskeshoeve.nl
marianne@liskeshoeve.nl

Pastels


Al een aantal jaren maakt Erik portretten in soft pastel, veelal van onze eigen raskatten, maar ook regelmatig voor vrienden, niet zelden na het overlijden van een geliefd huisdier. Soft pastel is een poederachtig krijt, in de vorm van krijtjes en pastel potloden van verschillende hardheid. De pastels die hij gebruikt zitten boordevol pigmenten, waarmee hij intense, volle kleuren kan reliaseren. Hieronder een aantal voorbeelden van pastels die Erik de afgelopen jaren heeft gemaakt.Erik werkt altijd op pastelpapier van professionele kwaliteit, formaat 30 x 40 cm, soms 30 x 30 cm. Het portret wordt gemaakt met hoge kwaliteit soft pastel krijt, waardoor het portret jarenlang z'n sprankelende kleur zal behouden. Met zo'n portret is Erik (inclusief voorstudie) zeker zo'n 30 à 40 uur bezig voordat hij helemaal tevreden is. Hieronder het pastel portret van de oude Bengaalse kater Beertje, inclusief een paar tussenstadia:
Pastel Portretten in opdracht

Regelmatig krijgt Erik het verzoek van mensen die hij niet of zijdelings kent, om een portret te maken van hun huisdier(en) in opdracht. Erik heeft er dan soms moeite mee om een pastel te maken tegen betaling. Want wat hij te allen tijde wil voorkomen, is dat zakelijke perikelen de voldoening die hij heeft in het portretteren gaan dwarsbomen. Hij doet het puur voor zijn creatieve plezier, en de dankbaarheid en vaak ook ontroering van het baasje bij het in ontvangst nemen van het portret is zijn onbetaalbare beloning.

Mocht je toch erg graag een met liefde en aandacht gemaakt pastel portret van je geliefde huisdier in je bezit willen krijgen, dan wil Erik dat doen tegen de volgende voorwaarde. Voor een pastel portret gemaakt naar een (geschikte!) foto van je kat (of hond), betaal je € 350,- inclusief inlijsten en verzending. Vrijwilligers van de Dierenambulance krijgen € 75,- korting bij de opdracht voor een pastel van hun eigen huisdier. Meestal zijn de pastels 30x40 cm (ingelijst 40x50 cm), maar soms 30x30 cm. De pastels worden afgeleverd in een lijst, voorzien van passe-partout.

DierenAmbulance De opbrengst wordt volledig gedoneerd aan de Dierenambulance Midden Limburg. Van dit bedrag worden enkel de onkosten à € 65,- voor gereedschap, papier, pastels, passe-partout, lijst, verzendkosten, etc. afgetrokken; Erik verdient er zelf dus niets aan, en het voelt dan ook niet meer als een 'zakelijke overeenkomst'. Bij interesse kun je contact met Erik opnemen.


Ter lering en vermaak maakt Erik ook schilderijen na van beroemde meesters:


button pinterest Volg de Pinterest link voor een compleet overzicht van alle pastels.


DierenLot

DierenAmbulance