Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

donderdag 20 november 2008

It gaet oan!

De buienradar liet vanmorgen alleen wat kleine buitjes zien, en aangezien het de komende dagen alleen maar slechter weer zou worden hebben we toch de gok genomen. Na een paar uur uitstel, werd dan toch gestart met het storten van het beton op de verdiepingsvloer!

Er werd voortvarend van start gegaan, maar toen het beton in de buurt van de afvoer van de open haard werd gestort, bleek er een lek in de vloer te zitten! De pur bleek niet goed te zijn aangebracht of onvoldoende uitgehard, dus opeens kwam er een draaikolk in het beton, en lag er vervolgens een flinke berg beton onderin de open haard!

Er werd vlug van onderaf een stempel onder het gat gezet, waarna er weer verder gestort kon worden. En in de tussentijd moest het beton wel uit de open haard worden geschept.... Maar goed, na een uurtje of twee lag er toch een keurige betonvloer op de verdieping.Aan 't einde van de middag is het beton ingestrooid om het een mooie donkere tint te geven, waarna de toplaag is gevlinderd. Enigszins tot mijn verbazing was aan 't begin van de avond de klus geklaard. Ik ben erg benieuwd wat ik morgen bij daglicht zal aantreffen!


0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina