Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

woensdag 19 november 2008

Nog grotere wirwar

De wirwar op de verdiepingsvloer is nu zo groot geworden dat je er nauwelijks nog kunt lopen. Ten behoeve van de vloerverwarming is een 'tweede verdieping' in de vloer aangebracht, zodat de leidingen straks zo hoog mogelijk in de betonvloer komen. De warmtepomp geeft water van 30 à 35 graden, dus dit is noodzakelijk voor een efficiënte warmteafgifte naar boven toe.

Uiteraard willen we zeker weten dat er geen lekken in de vloerverwarming zitten voordat de betonlaag erop gaat. Vandaar dat de leidingen continue onder een druk van 4 bar staan, zodat een eventuele lekkage zich meteen zal openbaren door het teruglopen van de luchtdruk.

De beruchte 'flessenhals' tussen het gastenverblijf en de studeerkamer blijkt achteraf mee te vallen: alle leidingen kunnen er 'met gemak' doorheen....

Vandaag worden alle voorzieningen op de verdiepingsvloer nog een keer goed nagelopen en gecontroleerd, en als het weer meewerkt wordt morgen het beton gestort en aansluitend gevlinderd.
Als de laatste inspectie geen onverwachte zaken naar boven brengt, en de weergoden ons goed gezind zijn, dan passeren we deze week dus een belangrijke mijlpaal in de bouw van de Liskeshoeve. De spanten voor de grote glaspui liggen in ieder geval al ongeduldig te wachten tot ze kunnen worden opgericht en gemonteerd:

Zier er toch wel kloek uit, toch?

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina