Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

zaterdag 27 september 2008

Koffie van beton

De open haard wordt in z'n geheel in beton gestort, waarbij de tint wrodt bepaald door kleurtoevoegingen aan het beton. De vloer wordt donker, gevlinderd beton, dus voor de open haard hadden we een paar tinten lichter bedacht. De aannemer heeft wat proeven gedaan, en wat monsters genomen om feedback van ons te krijgen op de kleur. Dus gisteren kregen we een paar monsters in de vorm van een plastic koffiebekertje:

Het linker monster is naturel beton, en de twee andere zijn door toevoeging van een kleurstof een stuk donkerder gemaakt. Het is volgens ons wat aan de lichte kant, maar later kan het beton nog een tint donkerder gemaakt worden, dus hebben we het groene licht maar gegeven.

Inmiddels is de bekisting voor de open haard gereed, zodat maandag het beton erin gestort kan worden. De bekisting is van ruw hout gemaakt, zodat het beton niet glad wordt, maar enigszins de houtstructuur overneemt en een wat 'grofstoffelijke' uitstraling krijgt. De bekisting is trouwens een hele constructie geworden, zoals blijkt uit de onderstaande foto:

Uiteraard zijn we erg benieuwd hoe onze open haard er uiteindelijk uit komt te zien!

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina