Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

maandag 7 juli 2008

Archeologische vondst

Gisteren is bij het graven van de sleuven voor de fundering van de Liskeshoeve een bijzondere vondst gedaan. Bij graafwerkzaamheden kwam een oude verweerde munt tevoorschijn, en na een grondige schoonmaakbeurt in het Eynderhoof museum bleek het te gaan om een munt uit de Romeinse tijd. Marianne wijst aan waar de oude munt is gevonden:


Nu zijn er eind verleden jaar in het kader van de uitbreiding van het bedrijventerrein Pannenweg al aanwijzingen gevonden voor de aanwezigheid van een Romeinse nederzetting op Kampershoek en Rosveld. Archeologen zijn nu aan de hand van deze opzienbarende vondst in Schoor tot de conclusie gekomen dat er op de plaats van de Liskeshoeve sprake geweest moet zijn van een boerenerf uit de Romeinse tijd.


Volgens de archeologen wijst de typische doolhofstructuur die in de grond is aangetroffen erop dat hier in het verleden agrariƫrs hebben gewoond. Volgens de Rijksdienst voor Ouderwets Bodemonderzoek (ROB) komt de bouw van de nieuwe Liskeshoeve waarschijnlijk niet in gevaar door de opgravingen.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina