Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

woensdag 2 juli 2008

Vaste grond

Inmiddels is de bouwput opgevuld met 'drukvast' geel zand, en met een trilmachine aangetrild tot een stevige laag die voldoende sterk is om de nieuwe Liskeshoeve te kunnen dragen. Ook de locatie voor het bijgebouw is uitgegraven, en weer opgevuld met een stevig zandpakket.

Rondom de bouwplaatsen is met een houten hekwerk de hoogte van de fundering aangegeven. De richtlijn voor de hoogte van de fundatie boven het straatniveau is 1 à 2 cm per meter afstand tot de kruin van de weg. In ons geval komt de fundering dan tussen de 15 en 30 cm boven de Liskesweg te liggen. Hierdoor wordt in ieder geval een goede afwatering gewaarborgd.

De voorgenomen hoogte van de fundering wordt aangegeven door de horizontale planken rond de bouwput. We hadden ons eigenlijk van tevoren niet gerealiseerd dat het zo hoog zou worden... Er zal dus nog wel wat extra grond nodig zijn voor een glooiende afloop naar de tuin.

Komende vrijdag wordt de uiteindelijke locatie, alsmede de hoogte van de fundering van zowel hoofdgebouw als bijgebouw definitief vastgelegd. Dus nog een beetje passen en meten, en dan gaat het bouwen echt van start!

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina