Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

vrijdag 4 januari 2008

Voorproefje

Allereerst onze lezers (en dat zijn er tot ons genoegen een stuk meer dan we in eerste instantie dachten) een bijzonder voorspoedig en gezond 2008 toegewenst! Dit wordt voor ons een spannend en druk jaar, met alle voorbereidingen en zaken die geregeld moeten worden rond de nieuwbouw van de Liskeshoeve. Hopelijk kunnen we jullie binnen afzienbare tijd laten zien hoe mooi het allemaal is geworden!

Hierbij alvast een voorproefje. Onze architecten hebben recent een ander project opgeleverd, met een aantal bouwkundige elementen die overeenkomen met aspecten van de nieuwe Liskeshoeve. Vooral de al eerder vermelde constructie met de dakpannen, die via een knikpan zich doorzetten in de zijwanden, is op deze foto goed te zien. Ook de 'hap' uit het midden van de constructie met intensief gebruik van glas doet enigszins denken aan het ontwerp van de Liskeshoeve. De grindkoffer om het regenwater op te vangen is ook goed zichtbaar op de foto. Door middel van deze constructie wordt het hemelwater op een natuurlijke wijze teruggegeven aan het land - hetgeen ook een vereiste 'tegenprestatie' is in het kader van de kwaliteitsregeling.

Over 'land' gesproken trouwens - bij het bekijken van de foto realiseer ik me maar al te goed dat als het huis er eenmaal staat, er nog een heeeeleboel werk verzet moet worden rond de Liskeshoeve.... Het zal later dit jaar een bouwput zijn, maar daarna wordt de nieuwe Liskeshoeve één van de mooiste plekjes van Schoor!

1 reacties:

Op 15 oktober 2008 22:17 , Anonymous Anoniem zei...

Hallo,

Ik heb met veel belangstelling je leerzame site gelezen en welke merk warmtepomp gaan jullie in gebruik nemen?
Misschien hebben jullie wat aan deze site dat over co2 reductie gaswarmtepomp gaat.
http://www.gasengineering.nl/
En jullie kunnen 5000 euro gratis van de regering krijgen.

Groet,jan linders.

 

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina