Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

donderdag 13 december 2007

Sanering

Na een hoop gedoe, is de sanering van de met zinkassen vervuilde grond rond de boerderij nu ter hand genomen. Het heeft even geduurd, maar nu is met inzet van groot materieel de strijd met de sintels en zware metalen aangebonden!


Al spoedig na aanvang van de werkzaamheden bleek dat de verontreiniging ernstiger was en ook behoorlijk veel dieper zat dan aanvankelijk gedacht. Met name de vroegere blusvijver bleek vol te zitten met sintels. Op sommige plaatsen moest de grond tot wel zo'n twee meter worden afgegraven - het leek even of men was begonnen met de aanleg van een groot buitenbad...


Na een paar dagen graven en afvoeren van grond en puin, kon ten slotte schoon zand worden aangevoerd ter vervanging van de vervuilde grond. Zoals onderstaande foto duidelijk laat zien, is ook achter de boerderij, en zelfs onder het schuurtje veel grond vervangen.


Het zag er een paar dagen uit als een slagveld, maar gelukkig is de diepe kuil midden in de tuin nu met schone grond opgevuld.


We zijn blij dat deze hobbel weer is genomen, en wachten nu op toestemming van GS om formeel met het nieuwbouw project te starten. In de tussentijd zijn we samen met de architecten druk bezig met het uitwerken van bouwfase 2. Een spannende en enerverende tijd, waarin we een boog moeten zien te spannen tussen creativiteit en architecturele hoogstandjes enerzijds, en allerlei practische zaken en binnen de begroting blijven anderzijds. Maar daarover later nog veel meer....

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina