Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

dinsdag 25 september 2007

De Liskeshoeve weblog gaat van start!

De zoektocht naar een nieuw huis


Hoewel we het prima naar onze zin hebben op de Wiekendreef in Weert, zijn we al een flinke tijd op zoek naar een nieuw huis. We willen graag wonen en werken in een ruime woning in het buitengebied. Dus we zijn op zoek gegaan naar een boerderij, eventueel om te verbouwen. Na ongeveer een jaar van alles en nog wat bekeken te hebben, hebben we een bod gedaan op de Liskeshoeve in het kerkdorpje Schoor, gemeente Nederweert. Al een paar maanden daarvoor hadden we die langgevelboerderij al eens bekeken, maar schrokken toen van de deplorabele toestand van het gebouw. Restauratie bleek geen optie, maar desondanks waren we wel verliefd geworden op de locatie. Toen de Liskeshoeve na een paar maanden nog steeds te koop stond, zijn we eens gaan kijken of sloop en nieuwbouw op die plek mogelijk is.
Normaal mag je bij totale sloop en nieuwbouw maar maximaal 750 m3 terugzetten. Er bleek echter een nieuwe regeling te zijn, die onder bepaalde voorwaarden toestaat dat je hetzelfd bouwvolume (ca. 2000 m3) terugzet. De nieuwbouw moet dan wel aan allerlei kwaliteitseisen voldoen, en het silouet mag niet teveel afwijken van de traditionele langgevelboerderij. We zagen voldoende mogelijkheden om binnen die kwaliteitsregeling onze plannen te verwezenlijken, dus hebben we de Liskeshoeve gekocht (in feite de grond, bijna 6000m2).

Na wat omzwervingen zijn we terecht gekomen bij architectenburo NEXIT in Arnhem. Na wat 'prototypen' zijn we uitgekomen op een prachtig ontwerp voor de nieuwe Liskeshoeve, dat al onze wensen inwilligt, en ook aan de eisen van de kwaliteitsregeling lijkt te voldoen. Maar daarover later.

Nu de plannen met de Liskeshoeve vaste vorm gaan aannemen, willen we onze belevenisssen rond de aankoop, voorbereidingen, sloop en nieuwbouw in deze weblog gaan bijhouden. Dus hierbij gaat de Liskeshoeve weblog van Marianne en Erik van start!

1 reacties:

Op 5 december 2007 23:49 , Anonymous E&M zei...

Hallo Erik en Marianne,
Mooie site gemaakt
Vanmorgen op L1 hoorde ik over verwarming met mijnwater in Heerlen. En dacht direct aan jullie Vanavond gegoogled op "Verwarming met mijnwater in Heerlen". Wellicht interessant voor jullie? Als ik de tekening zie van het dak zonder goot mooi, maar is bij de fundering van het huis er aan gedacht om een waterkerende laag aan te brengen? Ik denk dat de drainagepijp bij hevige regen niet genoeg is.
Hartelijke groet en veel succes,
E&M

 

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina