Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

woensdag 23 december 2009

Liskeshoeve in de sneeuw

Er lag begin deze week een flink pak sneeuw op de kap van de Liskeshoeve. Het was ook behoorlijk koud, maar de warmtepomp hield ons huis over het algemeen goed warm. En natuurlijk hebben we ook de open haard al flink in gebruik.

Vandaag breekt het zonnetje door, hetgeen toch wel een fraai beeld oplevert van onze boerderij:

Het is behoorlijk wennen in een nieuwe omgeving, zeker na de afgelopen maanden van spanning en hectiek valt het soms niet mee om weer te ontspannen. Wij hebben allebei last van een soort 'postnatale depressie', maar dat zal over een paar weken wel voorbij zijn. En natuurlijk zijn we trots op het resultaat, en voelen we ons bevoorrecht dat we in zo'n mooi en bjzonder huis kunnen wonen!

dinsdag 1 december 2009

We zijn verhuisd!

Eindelijk was het zover: vorige week zijn we verhuisd naar de Liskeshoeve!
Er is nog een lange lijst met zaken die nog allemaal in orde gemaakt moeten worden de komende tijd, maar de essentiƫle zaken functioneren zodat we nu al redelijk comfortabel kunnen wonen.
De poezen waren op de dag van verhuizing volledig van slag - Siri en Simba kropen angstig weg in de ronde ton bovenop de krabpaal. Ze waren er met geen mogelijkheid uit te krijgen, dus ten einde raad hebben we de ton losgeschroefd, en de ton plus poezen zo in de verhuisbus gezet, en op de plaats van bestemming de ton met nog steeds de poezen erin weer vastgeschroefd.

Maar eigenlijk was het verschil met ons niet eens zo groot: wij hebben ook een zeer hectische en bewogen tijd achter de rug. Tot overmaat van ramp bleek de volgende ochtend de douche een behoorlijke lekkage aan de andere kant van de muur te geven (kon gelukkig snel worden opgelost), en later op de dag viel een electra groep uit (kon de volgende dag provisorisch worden opgelost). Maar we wonen nu in onze droomwoning, da's het belangrijkste!