Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

dinsdag 28 oktober 2008

Kom van dat dak af!

Zo op 't eerste gezicht is er de laatste tijd niet zoveel gebeurd op de bouwplaats. Inderdaad is er wat vertraging geweest vanwege de complexiteit van de techniek die samenkomt op de verdiepingsvloer. Door de hoge dichtheid aan leidingen e.d. die in het beton komen, sparen we volgens mij straks een paar kuub aan beton uit!

Maar achter de schermen is er veel werk verzet. In een aantal maratonzittingen hebben we ons ingegraven in alle techniek, zodat de installateurs nu vooruit kunnen. Hopelijk wordt er niet iets essentieƫls over 't hoofd gezien, want straks zitten we er letterlijk aan vast. Voor de zekerheid worden er natuurlijk wel flink wat loze leidingen meegenomen...

Ondertussen is er begonnen met de aanleg van de technische installatie op de eerste verdieping. Op de foto zijn de diverse leidingen en afvoeren voor de badkamer al goed te zien. Ook goed zichtbaar is de bekisting voor het beton aan de randen en rond het trapgat.

Pas na enig aandringen kwam Marianne van het dak af - zo geniet ze nu al van het uitzicht dat we straks zullen hebben vanaf de verdieping!