Liskeshoeve

LISKESHOEVE

Creatief & Inspirerend


Liskesweg 2A
6031 SE Nederweert
erik@liskeshoeve.nl

Pastel Portretten

Al een aantal jaren maakt Erik portretten in soft pastel, veelal van onze eigen raskatten, maar ook regelmatig voor vrienden. Soft pastel is een poederachtig krijt, in de vorm van krijtjes en pastel potloden van verschillende hardheid. De pastels die hij gebruikt zitten boordevol pigmenten, waarmee hij intense, volle kleuren kan reliaseren. Hieronder een aantal voorbeelden van pastels die Erik de afgelopen jaren heeft gemaakt.Erik werkt altijd op pastelpapier van de hoogste kwaliteit, formaat 30 x 40 cm, soms 30 x 30 cm. Het portret wordt gemaakt met hoge kwaliteit soft pastel krijt, waardoor het portret jarenlang z'n sprankelende kleur zal behouden. Met zo'n portret is Erik (inclusief voorstudie) zo'n 25 à 40 uur bezig voordat hij helemaal tevreden is.Pastel Portretten in opdracht

Regelmatig krijgt Erik het verzoek van mensen die hij niet of zijdelings kent, om een portret te maken van hun huisdier(en) in opdracht. Al een tijd geleden heeft hij besloten om geen pastel portretten te maken in opdracht, dus tegen betaling. Wat hij te allen tijde wil voorkomen,is dat zakelijke perikelen het plezier en de voldoening die hij heeft in het portretteren gaan dwarsbomen. Dus hij doet het puur voor zijn plezier, en de ontroering van het baasje bij het in ontvangst nemen van het portret is zijn onbetaalbare beloning.

Mocht je toch heel erg graag een met liefde en aandacht gemaakt pastel portret van je geliefde huisdier in je bezit willen krijgen, dan wil hij dat doen tegen de volgende voorwaarde. Voor een pastel portret gemaakt naar een geschikte foto van je kat (of hond), betaal je € 350,- inclusief inijsten en verzending. Meestal zijn de pastels 30x40 cm (ingelijst 40x50 cm), maar soms 30x30 cm. Van de opbrengst doneert Erik € 300,- aan het Jane Goodall Instituut, hij trek enkel mijn onkosten van dit bedrag af, hij verdien er zelf dus niets aan. Bij interesse kun je contact met Erik opnemen.


Ter lering en vermaak maak ik ook schilderijen na van beroemde meesters. En ook maak ik soms portretten van mensen.button pinterest Volg de Pinterest link voor een compleet overzicht van alle pastels.