Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

zaterdag 20 maart 2010

Workshop Nat Vilten

De eerste workshop in het atelier van de Liskeshoeve was een groot succes. Onder de creatieve leiding van Marleen Rijvers, de zus van Marianne, werden de zes deelnemers ingewijd in de kunst van het 'nat vilten'.


Vilt maken is een oeroude ambacht waarbij wol met behulp van water en zeep door wrijving samengeperst wordt. Hiervoor wordt wol van een speciale kwaliteit gebruikt, met name de wol van het merinoschaap is zeer geschikt. Aan de wol kunnen allerlei vezels zoals zijde, katoen, ramie etc. toegevoegd worden voor bijzondere effecten. Door te vilten op stoffen zoals bijv. zijdechiffon kunnen prachtige nieuwe stoffen gemaakt worden.

Marleen heeft veel ervaring met de natvilt techniek en weet dit actief over te brengen op cursisten door middel van workshops die zij in haar eigen atelier organiseert.

Maar nu werd de 1-daagse workshop natvilten in het atelier van de Liskeshoeve gegeven. Op een ontspannen en gezellige manier hebben de deelnemers kennis gemaakt met de verschillende materialen en technieken.

Onder de deskundige begeleiding van Marleen is de techniek van het wol vervilten eerst geoefend op een proefstukje.Na de lunch met een kom heerlijke Limburgse 'Luie Wijven' soep hebben de deelnemers een kunstzinnige sjaal gemaakt - die zij uiteraard mee naar huis hebben genomen.

Iedereen die een keer wil kennismaken met deze oude discipline en er ook nog een eigen kunstwerk aan wil overhouden, wordt uitgenodigd om zo'n workshop mee te maken.

Voor de komende workshops op de Liskeshoeve is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar: info@liskeshoeve.nl.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina