Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

donderdag 5 november 2009

Rampenscenario

De gevreesde Murphy heeft weer toegeslagen: vlak voor de verhuizing is het behoorlijk mis gegaan met de gevlinderde betonnen vloeren. En niet één vloer, nee: alle vloeren in het hoofdgebouw en bijgebouw van de Liskeshoeve.

Gisteren zijn de vloeren met een speciaal daarvoor ontwikkeld impregneermiddel Moxilon behandeld, nadat de vloeren eerder waren gereinigd en geschuurd door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Ik leefde tot vandaag in de veronderstelling dat door het aanbrengen van het impregneerdmiddel de vloer in z'n geheel een wat egaler en donkerder uiterlijk zou krijgen - maar niets is minder waar!

Vanmorgen inspecteerde ik de vloeren, en tot m'n grote schrik bleek het resultaat rampzalig: overal lichte vlekken en glanzende plekken. Bovendien bleken allerlei onrechtmatigheden, die me daarvoor niet waren opgevallen, nu onbarmhartig zichtbaar geworden. Op diverse plaatsen zie je voetstappen in het beton, kringen door inwerking van de curing, lichte en donkere banen door het afdekfolie:
Er zijn zelfs afdrukken van de vlindermachine en bandensporen van machines zichtbaar geworden:
Het was dus letterlijk om te huilen - en dat heb ik ook gedaan. We zitten in een strak schema wat betreft de verhuizing, ik heb zelf hard meegewerkt om alles op tijd klaar te krijgen - en dan krijg je zoiets.

Het kost even moeite, maar ik ga gewoon door met ademhalen, en hopelijk kan er op redelijke termijn een oplossing worden gevonden. Ik denk dat er niks anders opzit dan pigment toe te voegen aan het impregneermiddel, zodat het geheel toch een redelijk egaal uiterlijk krijgt....

1 reacties:

Op 7 november 2009 00:02 , Anonymous Anoniem zei...

o, wat een drama voor jullie. Ik blijf het vloerverhaal volgen!

Marijn

 

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina