Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

zondag 8 november 2009

Er gloort hoop....

Nauwelijks van de schrik bekomen van de problemen met de gevlinderde vloeren, ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Ik had zelf al meteen geopperd om donkergrijze kleurstof toe te voegen aan het impregneermiddel, maar onze schilder was daar in eerste instantie niet zo voor te porren. Hij was bang voor donkere strepen op de vloer, daar waar de banen van de roller elkaar overlappen. Toch bleek uit nader onderzoek, dat het niet ongebruikelijk is om beton op die manier een kleur te geven.

We hebben in het bijgebouw eerst een proefstuk opgezet - links een stuk met een 2e laag impregneermiddel, rechts impregneermiddel met pigment, en onderaan is een strook met 1 laag impregneermideel zichtbaar.


En hieronder een ander stuk voorzien van het impregneermiddel vermengd met zwarte pigment:


Ik slaakte een zucht van verlichting: de toevoeging van de kleurstof blijkt dus het ei van Columbus, en zal onze vloeren ongetwijfeld een flink stuk doen opknappen.
Alle vloeren moeten nog wel een keer worden geschuurd, en dan afwerken met impregneermiddel gemengd met antraciet pigment. Dus als alles meezit, kan dat de komende week gebeuren, zodat we nog net op tijd kunnen verhuizen...

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina