Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

zaterdag 31 oktober 2009

Vervanging buitenterras - deel 1

Verleden week ging de kogel door de kerk: het betonnen buitenterras wordt vervangen. We zijn gekomen tot deze ingrijpende beslissing vanwege de lelijke dilatatievoegen rond de uitsparing voor de waterpartij. Zonder met ons te overleggen, heeft de betonboer op eigen initiatief (en volgens experts ook onnodg) een aantal sleuven in het beton gezaagd. Op zich was dat nog wel te accepteren geweest, ware het niet dat er lelijk en scheef is gezaagd:

Op diverse plaatsen is de gevlinderde bovenlaag beschadigd. Bovendien zitten die lelijke naden direct in het zicht, en tot in lengte van dagen zouden ze voor ons een bron van ergernis vormen.


Verschillende pogingen om de boel te repareren zijn op niet uitgelopen - het werd er eigenlijk alleen maar erger door. Doodzonde eigenlijk - want afgezien van de dilatatievoegen lag het terras er picobello bij... Uiteindelijk bleef er maar één oplossing over: de hele boel eruit, en opnieuw beton storten en vlinderen.

Het verwijderen van een stuk beton van 11 bij 6 meter is zowiezo geen sinecure. Eerst zal het terras in stukken van ca. 2 x 3 meter worden gezaagd, waarna het in delen eruit getild kan worden. Maar het manoeuvreren met blokken beton van zo'n 2000 kg vlakbij de prachtig afgewerkte aluminium vliesgevel met eikenhouten schuifpuien is uiteraard een bron van grote zorg. Vandaar dat vooraf de gevel zorgvuldig is afgeschermd met houten platen:0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina