Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

zondag 9 augustus 2009

De trappen zijn geplaatst

Het ontwerp van de vijf bijzondere trappen voor de Liskeshoeve (zie blog van 24 mei j.l.) is opgepakt door Presser Trappenfabriek uit Roggel. Om de bijzondere vormgeving van de trapbomen te kunnen realiseren, moest de trappenmaker zelfs nieuwe besturings-software installeren om de CNC freesmachine het kunstje te kunnen laten uitvoeren. Maar het is gelukt:

Vorige week waren de trappen gereed, en kwamen de mannen van Presser ze monteren. Ook dat had nog wel wat voeten in de aarde, aangezien de bevestigingsbouten aan de metalen omlijsting van het trapgat vastgelast moesten worden. Vanwege het gevaar van beschadiging van de vloerverwarming, mocht er namelijk onder geen beding in de betonnen vloer geboord worden. Dus trap plaatsen, aftekenen waar de bouten moeten komen, trap weghalen, bouten oplassen, en trap wederom plaatsen en vastzetten. Een heel gedoe, maar het resultaat mag er zijn:

Ondanks de nogal smerige ramen (volgende week komt de ramenwasser ze schoonmaken...), is de doorgaande lijn van de trapbomen goed te zien als we van buiten in de kantoorruimtes kijken:

We zijn erg tevreden met de trappen: een fraai ontwerp van onze architecten, dat prima is uitgevoerd door de trappenmaker.

1 reacties:

Op 30 september 2009 23:21 , Blogger Maaike zei...

Beste Erik,

Leuk om bouwverhalen te volgen aangezien wij zelf ook aan het bouwen zijn. Ik vind jullie terassen van zwart gevlinderd beton erg mooi. Kun je dit door een aannemer laten doen of heb je hier een gespecialiseerd bedrijf voor nodig? Hoe komt de zwarte kler erin?

Succes met de verdere bouw.
Groeten Maaike Schuurmans

 

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina