Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

dinsdag 16 juni 2009

De rietdekker is begonnen!

Met een paar weken vertraging, heeft de rietdekker verleden week een start gemaakt met het aanbrengen van het rieten dak. Het ziet er nu al veelbelovend uit, met name de overstekende randen bij de terassen zullen straks van onderaf een mooi beeld geven van het rieten dak.

Afgelopen vrijdag kon er vanwege de regen niet gewerkt worden, maar de komende tijd lijkt het beter rietdekkersweer te worden.

De rietdekker vertelde me dat hij 25 jaar geleden het rieten dak op de boerderij op Liskesweg nr. 1 heeft aangebracht. Met wat onderhoud zou dat dak er weer als nieuw uitzien, zo verzekerde hij me.

Ik vroeg de rietdekker ook nog naar instructies voor onderhoud van ons dak, en hij vertelde me dat we de eerste 15 jaar er niks aan hoeven te doen. Bijzonder materiaal toch, dat riet...

En met dank aan Maurits voor zijn fraaie foto's van de rietdekkers:

2 reacties:

Op 18 juni 2009 6:46 , Anonymous Anoniem zei...

Hallo,

ib beb zelf ook een rietdekkersbedrijf, maar ik adviseer altijd dat je na gemiddeld 10 jaar onderhoud moet plegen aan het rietendak, zie hiervoor WWW.riet.com/levensduur
als je te lang wacht wordt de levensduur verkort.
met vriendelijke groet

 
Op 23 augustus 2009 20:25 , Anonymous Anoniem zei...

Hoe zit het met de ventilatie van het riet, daar er een dichte underlayment plaat is toegepast hopend met dampdichte folie? Waar zit bij -10C° het dauwpunt.

Verder wens ik u veel woon plezier ziet er allemaal fraai uit.

Mvg Bert Bouma Ulrum

 

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina