Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

zaterdag 9 mei 2009

Vlinderen

Inmiddels is ook de betonvloer op de begane grond gestort en gevlinderd. Vooraf had ik me nogal druk gemaakt over mogelijke beschadiging van de gevels en schuifdeuren door de vlinder-machines en het rondvliegende zwarte kleurstof. De dag voordat de beton-brigade zou komen, leek alles netjes afgeplakt en beschermd - maar toen ik 's ochtends kwam kijken naar het betonstorten, hadden de mannen tot mijn schrik op verschillende plaatsen de afdekfolie weggehaald. Het zat ze in de weg, was het laconieke antwoord... Ik maakte me behoorlijk zorgen over met name de kwetsbare aluminium gevels, en heb direct de aannemer gebeld. Daarna met de timmerlui ter plaatse heb ik de puien van de grote glasgevel afgeplakt met folie-tape. Klaarblijkelijk was inmiddels ook de baas van de betonstorters aangesproken, want mij werd toegezegd dat de gevels afdoende beschermd zouden worden. Met een bezaard gemoed heb ik die dag alle werkzaamheden gevolgd...

Hieronder een foto-impressie van de metamorfose die de woonkamer in een paar dagen heeft ondergaan, bovenop het leidingwerk werd eerst een laag piepschuim gelegd, waarna de vloerverwarming, vloerconvectoren en de betonbewapening werden aangebracht. Daarna kon het beton worden gestort, en na een paar uur kon worden begonnen met vlinderen:

Uiteindelijk is alles toch goed verlopen, ondanks hun nogal 'ruige' voorkomen, bleken de vlinderaars toch netjes en nauwgezet te kunnen werken - dus het lijkt er toch sterk op dat we straks een picobello vloer op de begane grond hebben!

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina