Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

woensdag 20 mei 2009

Ontwerp voor de trappen

Een tijdlang hebben we zitten aanhikken tegen het ontwerp van de trappen. We kwamen er eigenlijk niet zo goed uit, totdat onze huisarchitecten de zaak voor ons visueel inzichtelijk hebben gemaakt. Gisteren kwamen ze met het volgende fraaie ontwerp voor de trappen op de proppen:

Het voorstel is om de trappen volledig in eiken uit te voeren, in lijn met de eiken puien. Uitgangspunt van de trappen is een stapeling van het standaard principe met bovenkwart. Deze worden echter opgedeeld in een boven- en onderregel en een tussenruimte om zo optimale transparantie in het aanzicht te genereren. Ook bijzonder zijn de doorlopende trapbomen die tevens fungerend als spil, waardoor een continuiteit onstaat in vorm en belijning.

De doorvalbeveiliging bestaat uit rechthoekige schermen opgebouwd uit frames van thermisch verzinkt hoekstaal gevuld met electrolytisch verzinkt strekmetaal, opgesloten in sluitstrips. Het leuningwerk bestaat uit een simpele, thermisch verzinkte buisleuning te monteren tegen de schermen en wanden.

Wij zijn gecharmeerd van het ontwerp, en hopelijk kan het gerealiseerd worden - want ook dit ontwerp valt uiteraard weer buiten het standaard boekje van de trappenmaker ....


0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina