Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

zaterdag 4 april 2009

Sleuven graven

Gisteren hebben we de 220V leiding plus waterleiding aangelegd in de achtertuin. Eerst heeft onze tuinman Dave Slot met behulp van een grondfrees de benodigde sleuven van ca. 80 cm diepte uitgegraven, waarna de 5-aderige grondkabel en de 35mm tyleenslang kon worden uitgerold in de sleuf.

In totaal is met de machine een sleuf van in totaal 150 meter uitgegraven. Op regelmatige afstand komt een hardhouten paaltje, met daarop een waterdicht stopkontakt en een kogelkraan. Ter plaatje van zo'n paaltje komt in de grond een mof voor de aftakking van de electra, en een T-stuk in de tyleenslang voor de aftakking van het water.

Vlak voordat we begonnen, bleken we de verkeerde T-stukken te hebben ingekocht: de uitvoering met messing klemringen zijn niet geschikt voor meerjarig verblijf onder de grond, daarvoor heb je speciale bodembestendige klemkoppelingen nodig. Nadat Dave zich had kwaadgemaakt (en dat nog wel op z'n verjaardag....), kwam zijn leverancier na een uurtje toch met de juiste materialen op de proppen.

Toen ging het eigenlijk van een leien dakje: na een paar uur flink doorwerken in de al flink warme lentezon, waren alle T-stukken aangebracht, en kon de sleuf weer worden dichtgegooid.

Het is de bedoeling dat over twee weken de beplanting erin zit. Net zoals de aansluiting van de 220V kabel op de tuinarmaturen, komt de aansluiting van de tyleenslang op de waterbron, met een speciale bronpomp en drukschakelaar, later aan de orde.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina