Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

donderdag 12 maart 2009

Under Construction - Part II

Addy heeft weer een serie fraaie foto's gemaakt, gisteren na de bouwvergadering. Hierbij dus Liskeshoeve under construction deel 2.


Het grootste wapenfeit van de afgelopen periode betreft de glasgevels. Zowel de glasgevel op de kopse kant, als de twee overhangende glasgevels zijn indrukwekkende constructies geworden. Het zal nog een spektakel worden om onder een hoek van 45 graden die enorme glasplaten te bevestigen. Hopelijk is uw verslaggever dan ook van de partij om een paar foto's te kunnen schieten.

Verder is er een binnenmuur afgebroken en zo'n 4 cm verderop weer opgebouwd. Naar nu pas bleek, liep de bekisting voor de betonvloer niet netjes mee met de muur op de begane grond.

De bekisting van de verdiepings vloer is 'gespat' zoals dat dan heet in vaktermen. Vervolgens heeft de metselaar op de verdieping zijn wand uitgelijnd op de vloerrand, en dan loopt de zaak natuurlijk uit het lood! De buitenmuur van onze slaapkamer moest dus worden versleept om weer tot een correcte uitlijning te komen. Tja - het blijft toch allemaal mensenwerk...


0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina