Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

zondag 15 februari 2009

Natuurvijver met leem en folie

De afgelopen week is door de mannen van tuinarchitectenburo Rien van Mierlo hard gewerkt aan de ven. Het deel waar de leem + klei op de folie wordt aangebracht, is nu gereed.

Zoals duidelijk op de foto is te zien, zijn de hellingen van het deel dat straks onder water zal verdwijnen veel minder steil in tegenstelling tot een normale vijver. Geleidelijk verloop zorgt ervoor dat er veel meer soorten moeras- en waterplanten kunnen groeien. Daarnaast is een flauwe oever veel vriendelijker voor vogels en amfibieƫn. Het resultaat is straks een natuurlijke ven waar vanzelf planten en dieren in komen. Vogels die de vijver bezoeken hebben vaak plantenzaadjes en kuit aan hun poten hangen. Alles wat op deze manier in de vijver terecht komt en zich hier goed voelt blijft erin. Binnen een jaar zal de ven eruit zien alsof het er al jaren ligt.

Ondertussen heeft het tuinplan z'n definitieve vorm gekregen. De komende tijd zal er verder worden gewerkt aan de realisatie van de tuin, en binnenkort zullen we ons samen met de lichtarchitect ook buigen over de tuinverlichting. Het is allemaal een flinke bult werk, maar zeker de moeite waard!

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina