Liskeshoeve

van bouwval tot droomhuis

woensdag 17 december 2008

De eenzame vlindermachine

Het was weer behoorlijk spannend vandaag. Al om 7u 'sochtends werd al begonnen met het beton storten op de 2e verdiepingsvloer en het bijgebouw, en toen regende het al. De rest van de ochtend bleef het grijs en miezerig weer. Ik hield m'n hart vast voor het weer later op de dag, want regen in de laatste afwerkingsfase kan het beton beschadigen zoals putjes en een brosser poreus oppervlak. Het regenwater zorgt voor een buitenmaatse water/cement ratio aan het oppervlak waardoor er geen voldoende hydratatie kan plaatsvinden en er dus ook geen normale doorharding is.

Het bleef de hele dag een beetje miezerig en mistig weer, en rond zes uur ging ik nog even langs op de bouwplaats om polshoogte te nemen. Er bleek net een pauze te zijn in het afwerken, want de vlinderaars lagen een dutje te doen in de vrachtwagen. Gelukkig zagen de vloeren er goed uit, en op de 2e verdieping heb ik een foto gemaakt van een eenzame vlindermachine. Nooit gedacht dat zo'n machine zich zo fotogeniek zou tonen!

Gisteren is er op de zolderverdieping nog gewerkt aan het leggen van de vloerverwarming en het omleggen van een aantal pvc-buizen die op de verkeerde plaats naar boven kwamen. Maar onder het toeziend oog van onze hoofdaannemer André is alles nog juist op tijd gereed gekomen!


0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina