Liskeshoeve

LISKESHOEVE

Creatief & Inspirerend


Liskesweg 2A
6031 SE Nederweert
0495-450160
erik@liskeshoeve.nl

Pastel Portretten

Al een aantal jaren maak ik portretten in soft pastel, veelal van onze eigen raskatten, maar ook regelmatig voor vrienden. Soft pastel is een poederachtig krijt, in de vorm van krijtjes en pastel potloden van verschillende hardheid. De pastels die ik gebruik zitten boordevol pigmenten, waarmee ik intense, volle kleuren kan maken. Hieronder een aantal voorbeelden van pastels die ik de afgelopen jaren heb gemaakt.Ik werk altijd op pastelpapier van de hoogste kwaliteit, formaat 30 x 40 cm, soms 30 x 30 cm. Het portret wordt gemaakt met hoge kwaliteit soft pastel krijt, waardoor het portret jarenlang z'n sprankelende kleur zal behouden. Met zo'n portret ben ik (inclusief voorstudie) zo'n 25 à 40 uur bezig voordat ik helemaal tevreden ben.Pastel Portretten in opdracht

Regelmatig krijg ik het verzoek van mensen die ik niet of zijdelings ken, om een portret te maken van hun huisdier(en) in opdracht. Al een tijd geleden heb ik besloten om geen pastel portretten te maken in opdracht, dus tegen betaling. Wat ik te allen tijde wil voorkomen,is dat zakelijke perikelen het plezier en de voldoening die ik heb in het portretteren gaan dwarsbomen. Dus ik doe het puur voor mijn plezier, en de ontroering van het baasje bij het in ontvangst nemen van het portret is mijn onbetaalbare beloning.

Mocht je toch heel erg graag een met liefde en aandacht gemaakt pastel portret van je geliefde huisdier in je bezit willen krijgen, dan wil ik dat doen tegen de volgende voorwaarde. Voor een pastel portret gemaakt naar een geschikte foto van je kat (of hond), betaal je € 350,- inclusief inijsten en verzending. Meestal zijn de pastels 30x40 cm (ingelijst 40x50 cm), maar soms 30x30 cm. Van de opbrengst doneer ik € 300,- aan het Jane Goodall Instituut, ik trek enkel mijn onkosten van dit bedrag af, ik verdien er zelf niets aan. Bij interesse kun je contact met mij opnemen.


Ter lering en vermaak maak ik ook schilderijen na van beroemde meesters. En ook maak ik soms portretten van mensen.button pinterest Volg de Pinterest link voor een compleet overzicht van al mijn pastels.